Összesen 3 találat

Show sidebar
Bezár

Akácméz – 950 g

2,500 Ft

Áttetsző, sokszor vízszerű. Színe a nagyon halványsárgástól a zöldesig terjed. Jellemzője, hogy a magas gyümölcscukor tartalomnak köszönhetően nagyon lassan kristályosodik ki. HUNGARIKUM. Népi megfigyelések szerint kiváló a fertőtlenítő hatása, hiszen az akácméz robinint és akacint tartalmaz. Jó méregtelenítő és köhögéscsillapító hatása is ismert. Fogyasztható teában, mézes kenyérként, vagy csak önmagában kanalazgatva.

Bezár

Repcezméz – 950 g

1,800 Ft

A fehértől a halványsárga-krémszínig terjedő nagyon édes méz, amelyet enyhe zamatú íz világ jellemez. A magas szőlőcukor tartalomnak köszönhetően rendkívül gyorsan kristályosodó fajtaméz. Jellemzője, hogy finomszemcsésen kristályosodik, így krémes marad. Népi megfigyelések szerint kiváló a gyulladáscsökkentő hatása, magas vastartalma miatt vérszegénység ellen ajánlott. Érzékeny gyomrúaknak, gyomorsav-túltengésben szenvedőknek fogyasztása kifejezetten ajánlott alacsony savtartalma miatt!

Bezár

Vegyes virágméz – 950 g

1,800 Ft
Igazi kuriózum, hiszen zömében napraforgó, de tartalmaz a nyár nyíló virágaiból mindenféle elképzelhető finomat és jót, fűszer és gyógynövényeket is. Népi megfigyelések szerint a napraforgó révén kiváló fertőtlenítő, méregtelenítő és köhögéscsillapító, és a nyár virágai teszik teljes értékűvé, hiszen így hatalmas beltartalmi értékkel (vitaminok, aminosavak) rendelkezik.